iPhone – banebrytende teknologi

iphone-518101_1280iPhone er i dag den mest berømte av alle mobilmerker. Disse telefonene utvikles av det amerikanske selskapet Apple, men lages ved kinesiske fabrikker. Apple står bak designen og markedsføringen. Typisk for iPhone er at det bare er én knapp på telefonens front, og at alle andre funksjoner utføres ved bruk av en stor skjerm som man berører når man skal ringe, sende SMS, eller benytte seg av andre apper og tjenester. Skjermen er full av ikoner som du selv kan sette sammen på en hensiktsmessig måte.

Før fantes det bare svarte iPhone-telefoner, men i dag kan du også få iPhone med andre farger dersom du ønsker det. En av de mest populære aspektene ved denne telefonen er at du har en iPod integrert i mobilen, i tillegg til at du selvfølgelig har en rekke andre funksjoner som kamera, nettleser, og et utall av applikasjoner som du kan laste ned fra AppStore.

Steve Jobs, den nå avdøde sjefen i Apple, presenterte den nye smarttelefonen, man kan kanskje si telefonen som startet smarttelefonrevolusjonen, i 2007. Den kom ut i USA senere samme år og i Norge i 2008. Først var det bare NetCom som tilbød disse telefonene, men med deres raskt voksende popularitet kom Telenor snart diltende etter.

iPhone-mobiler har alltid vært forholdsvis dyre, men mange kunder føler likevel at det er verdt den ekstra kostnaden. Skjermen til iPhone er for eksempel klarere og lekrere enn displayet på en hvilken som helst Android-mobil. Det er også flere apper tilgjengelige på AppStore enn hos Google Play. I tillegg kommer at batteriet gjerne er av bedre kvalitet enn på mange andre telefoner. Det innebærer at du slipper å lade mobilen nærmest kontinuerlig som du gjerne må med mange andre telefoner.

Apple lanserer stadig nye utgaver og oppdateringer, og har skapt et produkt som mange har blitt praktisk talt avhengig av. En person som har mistet eller ødelagt sin iPhone er gjerne trist og trøstesløs.