Samsung – størst i verden

Selv om Apple kanskje er den mest kjente av alle verdens mobilprodusenter, er det Samsung som selger flest telefoner – utrolig nok over 300 millioner i året, eller vel en fjerdedel av alle mobilene som blir solgt i verden. Med det har de et solid forsprang på Apple og ligger langt foran alle de øvrige produsentene.

Da Apple kom ut med iPhone 6 og 6+, ble konkurransen forsterket i markedet for mobiler med større skjermer, og Samsung begynte å miste noe av dominansen på området. De hadde imidlertid tiltro til at Galaxy S6 skulle kunne slå tilbake mot de amerikanske utfordrerne, særlig i de store asiatiske markedene som Kina, India og Japan. Noe overraskende har ikke det lyktes helt, selv om Galaxy S6 er en fantastisk telefon. Det er så mye hype rundt Apple at det er vanskelig å konkurrere med, og dødsfallet til Apple-grunnleggeren Steve Jobs og all oppmerksomheten rundt hans liv og virke ga også gratis markedsføring og PR til en verdi av utallige milliarder kroner.
phone-690091_1280En delvis løsning på problemet med iPhones utfordring i de høyere sjiktene i markedet har vært Galaxy S6 Edge, som er en på alle måter imponerende telefon men også ganske så dyr. Samsung Galaxy Note 5 er derimot en telefon som virkelig kan tenkes å videreføre Samsungs hegemoni. Den har for eksempel trådløs lading, som bare er helt utrolig praktisk. Med Note 5 har Samsung også for første gang fått frem en telefon som kan konkurrere med Apple på utseende og design. Displayet er av mye høyere kvalitet enn det Samsung har tilbydd oss tidligere.

Det er også mye mer minne på Samsung Galaxy Note 5 enn det er på noen av de ordinære modellene til Apple, og til og med kameraet er nå fullt ut konkurransedyktig med den kvaliteten iPhone tilbyr.

Konkurransen mellom Apple og Samsung kommer nok til å fortsette å være hard, og det vil komme oss forbrukere til gode i form av lavere priser og bedre ytelser på sikt.