LG – koreansk utfordrer

Samsung er selvfølgelig den største koreanske mobilprodusenten, men “landsmannen” LG kan jammen også ta opp kampen når det gjelder innovasjon og ytelse. Tidligere var LG kanskje mest kjent for de fine TVene de produserer, men nå er også mobilavdelingen inne i en svært dynamisk utvikling.

Toppmodellene til LG viser gjerne et svært gjennomtenkt samspill mellom maskinvare, programvare og apper. LG G4 er flaggskipet deres, og utmerker seg spesielt med et kamera av helt enestående kvalitet. Telefonen har også et interessant design med en slags buefasong, selv om designen kanskje ikke oppleves som like radikalt innovativ som for eksempel Edge fra Samsung.

Noe som er uvanlig med denne designen er imidlertid at du kan få telefonen levert med skinndeksel, som er en svært god idé fordi den føles uendelig mye bedre å holde i enn andre mobiler – og vær ærlig, du holder nok i telefonen din ganske mye hver dag, ikke sant? Det koster riktig nok flesk å få med dette dekselet, men for mange vil det nok være verdt det å punge ut med 500 kroner ekstra. Det ser bra ut, også. Har du bare 500 kroner ekstra kan det likevel være en like god idé å kjøpe med et minnekort.

Med eller uten skinn føles telefonen god å holde i, mer naturlig enn mobiler flest kan man nesten si. Ellers er denne mobilen i grunnen noe anonym, vekt, størrelse og design er omtrent som man kan forvente seg. Denne telefonen er omtrent like stor som LG G3, men litt større enn Edge fra Samsung.

Alt i alt kan man si at LG lager svært gode og fine telefoner, og at de absolutt utfordrer Samsung og Apple på enkelte felter som for eksempel det nesten sensasjonelt gode kameraet på G4. LG mangler imidlertid noe av det unik og særpregede som gjør de andre selskapene til ledende i verden.