Huawei – kinesisk kvalitet

Huawei er et kinesisk selskap med hovedkvarter i Shenzhen nær Hong Kong. Dette har blitt et av verdens største bedrifter innenfor telekommunikasjon, med over 100 000 ansatte og nærmere 500 milliarder kroner i årlig omsetning.
ipad-606764_1280Mange er selvfølgelig skeptiske til kinesisk elektronikk og IT (da glemmer de for øvrig at Apple sine telefoner også produseres i Kina), men med de siste mobilene fra Huawei er det på tide å legge disse fordommene til side. Huawei Mate S spesielt er en bemerkelsesverdig god telefon som nok vil plassere Huawei enda høyere opp på rangeringen av solgte mobiler også i vestlige land og Japan.

Telefonen har en ganske stor skjerm, men er ekstremt tynn og lett og stort sett utført i aluminium. Den kan absolutt konkurrere med de beste modellene fra de mer kjente selskapene som Apple, Samsung, LG, og Sony. Deres teknologi som kalles Force Touch – det vil si en skjerm som “kjenner” hvor mye kraft du berører skjermen med – var de først ute med, og slo dermed blant annet Apple i dette tekniske kappløpet. Dessverre er ikke den utgaven som er tilgjengelig i Norge utstyrt med Force Touch, så dersom du ønsker å prøve ut den teknologien kan det lønne seg å plukke opp en Mate S når du er i utlandet.

Mate S har en avleser for fingeravtrykk på baksiden, som du bruker til umiddelbart å låse opp skjermen uten engang å måtte aktivere skjermen. Dette er én av de mange geniale detaljene som gjør mobilen til en fornøyelse å bruke. Det er også en svært rask telefon, basert på solid maskinvare og tilstrekkelig minne for det aller meste som folk flest bruker telefonen til.

Kameraet til Huawei har etter hvert også blitt mye bedre, og du får til å ta gode bilder med autoinnstillingene som de fleste bruker til daglig. Alt i alt er dette imponerende greier som virkelig har plassert Kina på kartet også på mobilområdet.