Microsoft – lang vei til toppen

Microsoft er Apples erkerival på mange områder, og i kappestriden mellom de to amerikanske gigantene var det lenge Microsoft som førte an. Utviklingen av smarttelefonen var imidlertid et stort tilbakeslag for Microsoft, som ikke har greid å holde følge med Apple på dette markedet på noen måte. Microsoft har likevel ikke gitt opp, og har etter hvert begynt å markedsføre noen ganske så imponerende mobiler.

Toppmodellen til Microsoft kalles Lumia 950 XL, og er en stor og kraftig telefon med hele 5,7 tommer skjermstørrelse. Dette var den første telefonen som kom ut med Windows 10 som standard (de som kjenner til noen av utfordringene med Windows 10 vil kanskje spørre seg om dette er noen egentlig fordel). Noen forbedringer er det i forhold til Windows 8, og dette er med på å gjøre Microsoft Lumia mer konkurransedyktig enn før. Én interessant funksjon er at du kan dokke mobilen og kjøre den i fullskjermmodus – du har med andre ord virkelig en PC i lomma.

Mens mange av konkurrentene har valgt aluminium som materialet for nyere mobiltelefoner, kjører Microsoft fortsatt på med “plast” eller mer spesifikt polykarbonat. Om dette ser og føles bedre eller verre ut en aluminium blir i stor grad et spørsmål om smak eller behag, men det er i hvert fall et spørsmål som man kan vurdere før man kjøper telefon – vil man heller gå rundt med en metallbit eller en plastklump i lommen i ett år eller to fremover.
mockup-654585_1280En viktig ulempe med Microsoft sine telefoner er at du ikke kan bruke den populære appen Snapchat med en slik telefon. Det skyldes at forholdet mellom Snapchat og Microsoft er mildt sagt kjølig – det sies at Snapchats ledelse er svært anti-Microsoft. For deg som er litt eldre eller bare skal bruke telefonen i jobbsammenheng er dette kanskje ikke noe stort problem, men for de litt yngre er Snapchat nærmest blitt obligatorisk.