Velkommen til mobildeal.no!

Det er ikke så lett å finne frem i vrimmelen av tilgjengelige merker og modeller innen mobiltelefoner, ettersom det nå er mange solide aktører som konkurrerer iherdig på dette markedet og stadig lanserer nye teknologiske innovasjoner. På disse sidene prøver mobildeal.no å se på hva de forskjellige selskapene står for og tildels også hvordan deres toppmodeller oppleves sammenlignet med konkurrentene.

De som er litt eldre vil huske både de kladasene av noen mobiltelefoner som fantes på 1980-tallet og det store gjennombruddet for mobiltelefoni som kom på slutten av 1990-tallet. Den gangen var tekstmeldinger noe nytt og spennende, og man lot seg imponere over at teknologien fikk plass i mindre og mindre telefoner. Introduksjonen av smarttelefonen, og kanskje særlig iPhone i 2007, var imidlertid en dramatisk og revolusjonerende utvikling som har forandret hele samfunnet og kulturen i store deler av alle land i verden. Konvergensen av kommunikasjon, informasjonsutveksling og underholdning, såsom spill på esports, på tvers av plattformer og applikasjoner har gjort store deler av befolkningen så avhengige av telefonen at de knapt nok registrerer det som skjer i rundt dem lenger.

Mens Apple og delvis Samsung lenge har hatt ledelsen på dette området, finnes det også mange andre selskaper som lager svært gode telefoner men kanskje er litt mindre kjent for de fleste. På disse sidene finner du informasjon om alle de viktigste selskapene og om mange av de modellene de tilbyr. Etter Nokias dramatiske sorti er det litt trist å merke seg at det kun er amerikanske og asiatiske selskaper som dominerer, uten noe europeisk innslag. Her har Europa en vei å gå, for kvaliteten til de amerikanske og asiatiske produsentene har blitt ekstremt høy.